WASHINGTON D.C

Efter några dagar i New York åkte vi söderut till huvudstaden Washington. Vi åkte med buss vilket jag starkt kan rekommendera till andra som funderat på liknande! Bussbolaget vi åkte med motsvarade ungefär Onnibus. Den fyra timmars långa resan gick därmed rätt så fort då man hade wifi.
 
Väl framme i Washington checkade vi in på hotellet, tog en promenad, handlade något ätbart och somnade sedan sött. Dagen därpå körde vi all in på sightseeing! Vi vandrade runt det kända området "The Mall" där alla populära sevärdheter och regeringsbyggnader var samlade. På bilden ovan ser man skymten av Capitolum.
 
Washington och New York kändes som natt och dag. Vi blev nästan chockade då vi mitt i allt inte befann oss bland livlig trafik, skyskrapor och urban miljö! Det är ju ändå det som åtminstone jag förknippar USA med, haha! Washington var myyyycket lugnare. Det fanns mer miljö, nästan inga höga skyskrapor, helt enkelt mindre. 
 
Vi besökte en botanisk trädgård, utforskade rymden och gamla flygplan i National Air and Space museum och läste självständighetsdeklarationen. Vi hann också se toppen av Vita huset och vandra bland de vita gravstenarna på Arlington Cemetery. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0