fem punkter om januari

2018-01-30 kl 14:15:50
Att skriva listor är alltid kul, förhoppningsvis också lika kul att läsa! Nu tänkte jag bjuda på en lista med roliga saker jag hunnit med under den senaste tiden. Det känns som ett bra sätt att sammanfatta månaden på.
 
  • Jag har pysslat ihop mitt CV och skickat i väg sommarjobbsansökningar. Nu får jag bara hålla tummarna!
  • Jag har fått fira fyra (!!!) födelsedagsbarn: mamma, Göta, Pia och Nea! 
  • Jag har godsaks-strejkat. Planen var att minska på det vita sockret som dominerade i princip hela december månad, haha! Jag har varken ätit godis eller chips men några bakverk har nog slunkit ner. Trots att månaden inte blev helt godsaksfri har jag ändå tagit med mig nya insikter och tankar kring allt det vita (och ofta onödiga) sockret. Jag har bl.a kommit fram till att jag inte alltid är så sugen som jag tror, att det egentligen oftast bara handlar om ett vanemönster. 
  • Som jag redan nämnt tidigare, har jag och Basse tagit oss i kragen och äntligen bokat en resa. I maj bär det av till Kroatien! 
  • Jag har smakat på x-antal nya recept. Zucchinilasagne, kycklingsoppa och hemlagade fiskbiffar är några i mängden. Bäst av allt: allt har varit gott som bara den! Ikväll fortsätter jag på samma spår med nya recpet. Marockanska köttfärsbiffar i tomatsås ska kokas ihop och så ska jag ugnsrosta egen müsli. Jag kanske bjussar på recepten om det blir bra!

om allt och lite till

2018-01-21 kl 18:36:52
Hej på er! Länge sedan sist.... än en gång, haha. Nu känner jag att det verkligen börjar bli dags för att skriva av mig lite. Medan bloggen stått stilla och orörd har livet rullat på. Efter några veckor hemma i Kristinestad kändes det minst sagt konstigt att åka till Åbo. Att kicka i gång studierna efter en lång ledighet kändes däremot mindre konstigt. Jag har världens lugnaste vårtermin framför mig (peppar, peppar!) med bra kurser och få föreläsningar. I februari kommer t.ex mina veckor endast bestå av två finskalektioner i veckan. Men nåja, inte kommer jag väll sitta sysslolös för det. 
 
Under månadens gång har jag gått på årets första studieevenemang, ätit årets första fastlagsbulle (får se hur många jag hinner avverka, hehe) och haft finbesök av Josse. Tillsammans med Nicci fick vi verkligen en helg av högsta klass! Sedan får jag inte glömma bort att nämna att jag och Basse bokat biljetter till Johan Glans som besöker Åbo nu i april. Det är roligt med något att se fram emot och ännu roligare då det handlar om en av mina favoritkomiker! Ett par andra biljetter har också nyligen blivit bokade. Dessa har dock inte något med Johan Glans att göra utan handlar närmare bestämt om en resa till varmare breddgrader :) Året kunde inte börja på bättre sätt!

utflykt

2018-01-09 kl 18:11:27
Innan 2017 led mot sitt slut, hann jag och Basse ut på en utflykt. Vi packade ryggsäckarna med varm saft och korv, tog på oss de varmaste kläderna vi hade och åkte sedan till skogs. Då vi väl var framme tände vi en brasa som vi fick värma oss vid. Medan mörkret föll mumsade vi på grillkorv och oj, så gott det var. Det är konstigt hur allt smakar godare ute i naturen?! 
RSS 2.0