en månad som åbobo

2017-09-20 kl 17:53:10
I dag har jag bott prick en månad i min lilla lägenhet! En månad som åbobo, en månad på 33 kvadrat, en månad helt på egen hand (nja, inte alltid heeelt på egen hand, haha). Innan hela min flytt reflekterade jag självklart över allt vad det skulle innebära så ingenting har kommit som någon smärre chock. Dock har jag ju ändå insett en hel del under denna månad och nu tänkte jag dela med mig av några små punkter:
  • Frysen är din bästa vän! 
  • Det kan vara bra att vara beredd på oväntade situationer (som t.ex då en ugn går sönder just då du förberett en paj). Och för att inte glömma: att även kunna hantera situationerna.
  • Finsk tv är visst bra.
  • Att inte tröttna på att äta samma maträtt flera dagar i rad kan underlätta vardagen enormt. 
  • Att dubbelkolla att nyckeln är med, spisplattan är avstängd och att alla elkablar är utdragna, blir snabbt en rutin som man inte tänker speciellt mycket på.
  • Fastän man trivs i tystnad kan tystnaden man upplever då man flyttar hemifrån komma som en chock. Men återigen... man vänjer sig snabbare än vad man tror.
  • Även om din dag bara går ut på att studera, kolla tv, handla och diska, kan du ändå känna dig tröttare än tröttast då klockan slår 21.00. Hushållssysslor tar tydligen på krafterna.
 
 

hösten kom till åbo

2017-09-18 kl 14:30:30
I skrivande stund sitter jag i lägenheten och tittar ut på den gråa himlen. I morse då jag cyklade till skolan var det första gången på länge som jag kände att det var kallt i luften. Då jag klev av cykeln var fingrarna alldeles stelfrusna och jag kunde inte annat än konstatera att vantarna åker fram i morgon! 
 
Förutom att hösten anlänt till Åbo, har jag också kommit i gång ordentligt med studierna. Deadlines, grupparbeten och andra viktiga datum är inrprickade i kalendern, jag plöjer igenom kurslitteratur efter kurslitteratur, kruxar av saker från to-do-listan... Det känns i alla fall som att jag har koll på läget. Jag kan ju åtminstone försöka intala mig det, haha! Sådär annars rullar vardagen bara på och trots att jag inte har så mycket inplanerat går tiden i en himla fart. 
 
 
 

hemhem

2017-09-12 kl 13:29:10
Efter torsdagens föreläsnig cyklade jag snabbt hemåt, packade väskan och promenerade sedan mot bussen som tog mig till Kristinestad. Efter nästan tre veckor i Åbo var det mer än välbehövligt att få åka hemhem till alla nära och kära ♥ Trots att jag haft kontakt med min familj så gott som varje dag, har jag nog ändå saknat dem alla i massor! 
 
Dagarna där hemma bestod av ett jobbpass, förkylning, familjetid och....
 
...  kräftskiva!
RSS 2.0