weekend

2017-09-30 kl 10:11:00
Fredagar = ledig dag, gårdagen drog därför i gång med sovmorgon och morgonmys framför tv:n. Morgonen är verkligen min favorit tidpunkt på dagen! Det är då jag kan slappna av ordenligt och planera resten av dagen. Morgonlugnet byttes senare ut mot plugg. Här är det minsann inget latande, haha. Jag blev passligt klar med det viktigaste tills jag sökte mig ut i höstvädret för att möta upp Nicci och Line. Paavo Nurmi parken som jag alltid vandrar igenom hade förvandlats till ett höstlandskap. Så fint!
 
Då vi alla var samlade bestämde vi oss för att börja med en fika. Perfekt sätt att kicka i gång helgen! De kommande timmarna vandrade vi runt i några affärer på jakt efter lite smått och gott. Själv hade jag några dagar tidigare spanat in en kappa som jag var i valet och kvalet att köpa. I går slog jag dock till och jag är mer än nöjd! Det är alltid bra att sova på saken i några dagar och vänta på att man känner sig riktigt, riktigt säker.
 
Då jag kom hem från shoppingen plockade jag direkt fram ingrediernserna till ett nytt pajrecpet, för vad är ett ordentligt fredagsmys utan något gott att mumsa på? Under kvällens gång satte jag mig återigen framför böckerna och läste några kapitel sociologi, kollade film, provsmakade pajen och tog slutligen en tidig natt.
 
Helgen började i lugnets tecken, i dag har jag dock desto mera program framför mig :) 

dadelbollar

2017-09-26 kl 16:36:34
Jag har hur länge som helst planerat att mixa i hop dadelbollar men av någon konstig anledning har det aldrig blivit av. En av orsakerna kan vara att jag oftast kommit över recept som haft så många krångliga ingredienser att det helt enkelt varit enklare att bara strunta i det, haha! För några dagar sedan hittade jag äntligen ett enkelt recept som jag var tvungen att testa på. Och om det får godkänt? Absolut!
 
Receptet hittade jag på lindasbakskola och jag tror knappast det existerar ett simplare! Mixa ihop 4 dl havregryn, ca 16 stycken dadlar, 4 msk kaffe, 2 msk kakao och 1 dl kokosolja (jag använde vatten och en skvätt mjölk i stället). Rulla smeten till små bollar som du sedan garnerar med kokos. Svårare än så är det inte :)
 
Bäst av allt: det blir en kombination av både gott och hälsosamt!
 
 

lugnt veckoslut

2017-09-25 kl 20:19:38
Efter att ha spenderat en lugn och mysig helg i Kristinestad, anlände jag i går kväll hem till Åbo. Som vanligt går tiden himla fort då man har roligt och detta veckoslut var inget undantag. Trots att tiden bara rusade i väg hann jag ändå spendera en hel del kvalitetstid med familjen och Basse. Och det är ju det som är huvudsaken då man är hemhemma, att få umgås med de man tycker extra mycket om. 
 
Jag har ätit goda frukostar, gått långa promenader i solskenet, spenderat en kväll på Basses villa, haft filmkväll och grillat korv på Cassandras klassträff. Efter en helg som denna känns det verkligen som att jag fått slappna av och andats ut i lugn och ro.
 
 
RSS 2.0