muffins

2017-10-18 kl 14:36:20
Att baka något sött och gott har blivit en av mina helgtraditioner! I fredags bakade jag chokladmuffins med chockladgömma och kolafrosting. Receptet hittade jag här, från tidningen hembakat. 
 
Något jag måste se till att göra är att skaffa en ordentlig sprits med munstycken. Då jag gjorde ett försök att spritsa med platspåse resulterade det i kaos och frosting i hela köket, haha! Muffinsarna blev i alla fall goda och efter bara några tuggor var sockerbehovet så gott som mättat. 

min vecka

2017-10-15 kl 11:05:02
Hej! Först nu hinner jag sätta mig framför datorn och skriva några rader. Bättre sent än aldrig, eller hur? Min uppdatering har under de senaste månaderna inte direkt varit något att hurra för, men inte har jag glömt bort bloggen för det. Jag tänker ofta på att jag borde skriva men på något konstigt vis finns inte riktigt tiden där. Men att tiden bara springer i väg har väll alltid varit ett mysterium? Inför den här veckan hade jag inte desto större planer men nu har veckan redan lidit mot sitt slut, så vad har jag egentligen sysslat med?
 
En hemtent och några få föreläsningar. Det sammanfattar denna studievecka. Förutom det har jag också ägnat flera timmar åt att skriva en ekonomirapport som ÄNTLIGEN är färdig. Över lag har det varit en rätt lugn studievecka, kanske mer passande att kalla det för lugnet före stormen?
 
Det bästa med att inte behöva passa tidiga tider, är att man får morgonmysa precis så länge man vill. Och det har jag minsann gjort! I fredags inledde jag helgen med att baka chokladmuffins med kolafrosting, en riktigt god sockerbomb!
 
Helgen har bestått av fredagsmys med Nicci, storstädning av lägenheten, promenader i regnet och sist men inte minst: plättfest! Det blev en himla kul kväll, men kan man vänta sig något annat då det ligger fyra plättar på tallriken? 
 
Nu ska jag stänga datorn och söka mig ut i finvädret. För omväxlingens skull lyser äntligen solen och höstvädret är precis så som det borde vara. 

fyra dagar

2017-10-10 kl 19:38:59
Vad kan man tro hitta på då man spenderar fyra dagar hemma i Kristinestad? Jo, det är mycket det.
Under mina fyra dagar hemhemma hann jag med precis det jag planerat och lite till. Det bästa med hela vistelsen var nog att jag hann umgås med många nära och kära som jag tyvärr inte ser lika ofta mer. På torsdagsförmiddagen cyklade jag till mormor och där blev jag som vanligt bjuden på allt för mycket gott. Hennes äppelpaj smakade precis som en höstig paj ska smaka. Den blir det svårt att slå! 
 
En kväll träffade jag upp Nicci och Josse för fredagsmys framför idol. Mer än så behövs det inte för att göra en fredagskväll komplett!
 
Jag och mamma bakade semlor. Varför bakar man inte eget bröd oftare? Färska semlor slår ju alla affärsbröd med hästlängder.
 
Jag har också hunnit fånga hösten på bild, ätit en god middag med Basses familj och tittat på ett par nya filmer. 
 
Nu befinner jag mig hemma i Åbo igen. Efter några dagar i Kristinestad är det alltid lika roligt att komma hem tillbaka till lägenheten. Här trivs jag.
 
RSS 2.0