jul

2017-11-18 kl 22:17:10
När är det okej att plocka fram julpyntet? 
 
I flera år har mina julkänslor varit som bortblåsta. Julen har förstås alltid känts stämningsfull och fin precis som alla andra högtider och traditioner, men den där riktigt stora längtan till jul som man kände som liten var det länge sedan jag känt. Och den känslan har jag saknat. I år har dock det osannolika inträffat! Min längtan till ljus, doften av gran och smaken av pepparkakor har äntligen dykt upp och för varje dag som går blir den bara starkare och starkare. 
 
Egentligen hade jag tänkt vänta med julpyntet tills december men som det ser ut nu kommer det inte ta många dagar innan julstjärnorna lyser i mina fönster. Några små tomtar ska också självklart plockas fram och så får jag inte glömma det viktigaste - granen! Det sistnämnda får jag nog ännu vänta med ett tag men snart så.

födelsedag

2017-11-14 kl 15:05:00
I går var det min dag! Det kändes ju som att jag alldeles nyss fyllde 18 och tog körkort. Uttjatat men så sant, hur kan tiden gå så otroligt fort? I bland känner jag mig som 50, i bland som 10, men 19? Nja, det känns som en ålder jag inte riktigt kan identifiera mig med ännu, haha! Nåväl, mitt sista år som tonåring börjar nu och konstigt känns det. Så vuxen som en liten Carmela trodde att man skulle känna sig då man närmade sig 20 år, känner jag mig i alla fall inte.
 
Födelsedagsfirandet kickade redan i gång förra veckan då jag fick pappa och Stina på besök. Till helgen anlände mamma, Mikael, Samuel och Cassandra och firandet fortsatte. Jag bjöd på en nybakad chokladtårta med blåbärsmousse och vitchoklad ganache. Trots att tårtans utseende inte var något att hänga i granen blev den faktiskt riktigt god. I går, på den rätta dagen, bjöd jag över Nicci och Line på födelsedagskaffe. Efter en massa snack och ännu mera tårta trodde jag att dagens firande var över men... en stund efter att de åkte hemåt fick jag plötsligt överraskningsbesök av Basse och Mark! Gårdagen kommer jag misann leva länge på!

finbesök

2017-11-06 kl 19:21:00
I helgen fick jag finbesök av Basse. Då vi numera har ett par hundra kilometer mellan oss får vi helt enkelt se till att ta till vara på den tid vi har med varandra extra mycket, och det har vi minsann gjort! På fredagskvällen åt vi nybakad räkpaj och till efterrätt dukade vi upp glögg och pepparkakor. Därmed kickades årets julmys igång och det var verkligen inte en endaste dag för tidigt! Har glögg och pepparkakor någonsin smakat så gott?! I söndags blev det återigen tyst och aningen tommare i lägenheten men den tystnaden varade inte länge. På kvällen fick jag nämligen besök av storebror och Nina. Oj så tiden sprang i väg, men det är väll så det går till då man har roligt?
 
Då jag några timmar senare släckte lampan och lade huvudet på kudden kunde jag inte annat än konstatera att helgen blev mer än lyckad! 
RSS 2.0