dagen närmar sig

2017-05-30 kl 10:09:09
Den stora dagen närmar sig med stormsteg! Det känns fortfarande helt ofattbart och galet! Under de kommande dagarna ska jag och mamma baka det sista inför studentfesten, rummet ska städas och studenttalet ska finslipas. Vilken tur att jag fortfarande är ledig. Nu har jag hur bra tid som helst till allt som ska göras. 
 
Studentfotograferingen kan jag i allafall pricka av! I går åkte jag och Michelle till storholmen för att fotografera och efter ett par timmar var minneskortet fullt med lyckade bilder. Vi hade verkligen vädret på vår sida trots att det såg lite dåligt ut tidigare under dagen. Bra väder, fin miljö och super sällskap är nog det som ligger bakom en lyckad fotografering!

WASHINGTON D.C

2017-05-27 kl 16:12:31
Efter några dagar i New York åkte vi söderut till huvudstaden Washington. Vi åkte med buss vilket jag starkt kan rekommendera till andra som funderat på liknande! Bussbolaget vi åkte med motsvarade ungefär Onnibus. Den fyra timmars långa resan gick därmed rätt så fort då man hade wifi.
 
Väl framme i Washington checkade vi in på hotellet, tog en promenad, handlade något ätbart och somnade sedan sött. Dagen därpå körde vi all in på sightseeing! Vi vandrade runt det kända området "The Mall" där alla populära sevärdheter och regeringsbyggnader var samlade. På bilden ovan ser man skymten av Capitolum.
 
Washington och New York kändes som natt och dag. Vi blev nästan chockade då vi mitt i allt inte befann oss bland livlig trafik, skyskrapor och urban miljö! Det är ju ändå det som åtminstone jag förknippar USA med, haha! Washington var myyyycket lugnare. Det fanns mer miljö, nästan inga höga skyskrapor, helt enkelt mindre. 
 
Vi besökte en botanisk trädgård, utforskade rymden och gamla flygplan i National Air and Space museum och läste självständighetsdeklarationen. Vi hann också se toppen av Vita huset och vandra bland de vita gravstenarna på Arlington Cemetery. 
 

summer bucket list

2017-05-23 kl 20:17:48
Samtidigt som sommaren är en årstid då jag bara vill slappna av och ta dagen som den kommer, är det också en årstid då jag vill hinna med så mycket roligt som möjligt! Oftast hinner jag bara med hälften av det jag planerat men det är väll egentligen bra så. Sommaren är inte till för att gå runt och stressa. Men det är väll just precis det som många människor är experter på. 
 
Varje år gör jag en lista på sånt jag vill göra under sommarmånaderna. Då sommaren är över går jag igenom listan punkt för punkt. Vad hann jag med? Vad hann jag inte med? Självklart ska jag följa min tradition ännu en sommar :) Här kommer min summer bucket list 2017!
 
  • Hänga på Basses familjs villa. Finns inget bättre ställe att spendera en varm sommardag på.
  • Springa 200 kilometer. Inte på en och samma gång då, haha! Men på två hela månader borde det väll inte vara så svårt? Eller...?
  • Läsa minst två böcker. Nu då jag varken har studentskrivningar eller inträdeslitteratur att läsa på så kan jag satsa mer på skönlitteratur.
  • Fotografera somriga bilder. 
  • Sitta mindre framför skärmen. Det här borde egentligen vara en punkt som jag skulle följa varje dag, året om.
  • Jobba och spara så mycket pengar som möjligt.
  • Bygga ett matbord tillsammans med Basse (...som säkert i slutändan bygger bordet själv medan jag bestämmer hur det ska se ut) 
RSS 2.0