2017

2017-12-29 kl 13:06:00
En av mina årliga bloggtraditioner är att fylla i den klassiska nyårslistan där jag blickar tillbaka på året som gått. 2017 börjar gå mot slutrakan så nu är det dags igen. Låt mig presentera: nyårslistan 2017!
 
Gjorde du något år 2017 som du aldrig gjort tidigare?
Jag tog studenten, flyttade till Åbo och började studera på universitet. Jag reste till två nya resemål, närmare bestämt USA och Grekland. Hela min flytt hemifrån har egentligen utsatt mig för många nya situationer.

Höll du dina nyårslöften?
Jag har funderat på att skriva ett utförligare inlägg om detta men för att vara kortfattad så klarade jag nästan alla mina mål. Jag lyckades spara pengar, läsa in i det sista på studenten, komma in på drömutbildningen och resa.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?:

Jo ♥

Dog någon som stod dig nära?
Tror det är första gången jag kan svara jakande på denna fråga.
 
Vilka länder besökte du?
USA (New York och Washington D.C) och Grekland (Rhodos).
 
Är det något du saknat år 2017 som du vill ha år 2018?
En roligare sommar där jag kan lägga fokus på annat än jobb. Mera frisk luft, mer böcker och mer tid för intressen som fotografering.

Vilka händelser från 2017 kommer du alltid minnas?
Det jag direkt kommer att tänka på är penkkis, ABI-kryssningen, studentdagen, då jag fick reda på att jag kom in till Åbo Akademi, då jag hittade lägenhet i Åbo och gulisveckan. Mycket Åbo- och studierelaterat, haha!

Största misstaget?
Inga stora misstag här inte.
 
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jag får tacka mitt immunförsvar för att jag lyckats hålla mig relativt frisk.
 
Bästa köpet/köpen?
Det måste nog vara min soffa till lägenheten. Den används flitigt, haha! Och sandqvist ryggsäcken är jag också rätt så nöjd med.

Vad spenderade du mest pengar på?
Inredning och möbler till min lägis och såklart hyra.
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Såklart! Att jag fått möjligheten att resa och studera något jag verkligen är intresserad av. Att jag varit omgiven av min familj, mina vänner och Basse. Det är bara början.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2017?

Solo Dance av Martin Jensen, You're Welcome av Dwayne Johnson, More Than You Know av Axwell och Ingrosso och Know No Better av Major Lazer + en massa andra.

Var du gladare eller ledsnare jämfört med tidigare år?

För det mesta har mitt humör varit i balans. Nästan så jag kan säga att det varit mot det gladare hållet.
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Fokuserat på nuet i stället för på framtiden. Jag önskar också att jag skulle fotograferat lite mer. Det är ju så roligt att bläddra igenom gamla foton!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Lagt tid på energitjuvar.
 
Blev du kär i år?
Jag var redan kär ♥
 
Favorit serie?
Stranger things, Syrror och Farang.
 
Bästa boken du läste i år?
Kaninjägaren av Lars Kepler var super!

Största musikaliska upptäckten?

För tillfället kommer jag inte att tänka på någon speciell. Jag har lyssnat på lite allt möjligt.

Vad gjorde du på din födelsedag?
Jag bjöd över några vänner på födelsedagsfika och på kvällen fick jag överraskningsbesök av Mark och Basse. Den dagen glömmer jag inte i första taget!
 
Hur skulle du beskriva din stil i år?
Under de senaste åren har jag följt samma mönster, d.v.s basic jeans med en skjorta eller annan "festligare" blus.
 
Vad fick dig att må bra?
Mina nära och kära samt mitt positiva tankesätt.
 
Planer för 2018?
Sommarjobba, lämna landet för att upptäcka nya platser, kicka igång studierna av mitt huvudämne, prova på nya recept och göra saker som jag blir glad av!
 

veckan som andades jul

2017-12-18 kl 17:43:07
Förra veckan andades verkligen jul. Jag införskaffade de sista julklapparna och lekte tomteverkstad samtidigt som tonerna av julmusik konstant ekade i bakgrunden. En kväll bakade jag årets första julgodis och denna gång blev det vitchokladfudge, min stora favorit. I slutet av veckan gick jag på SF-julfest och på lördagskvällen kom Nicci och Line över. Vi bakade pepparkakor och dekorerade dem med kristyr. Vissa blev mer konstnärligare än andra, haha, men goda blev dem.
 
Veckan som gått har verkligen gett mig en massa julkänslor. Nu är det bara jullov som fattas! Alla deadlines är fixade, det är bara en tent som återstår innan jag på riktigt kan pusta ut. Då tenten är skriven hoppar jag på bussen hem till Kristinestad och då minsann kan julfirandet börja på riktigt. 

mattrasor

2017-12-12 kl 18:31:29
Under vinterns mörka kvällar har jag sysselsatt mig med att virka med mattrasor. I våras köpte jag några nystan i olika färger och samlade på mig ett par mönster. Hittills har jag bara virkat korgar men jag har också planer på en liten badrumsmatta (bokstavligt talat liten, annars ryms den inte in i mitt lilla badrum, haha). Korgarna är verkligen så enkla att virka och det behövs knappt någon koncentration alls. Med andra ord: den perfekta aktiviteten om man bara vill slappna av och låta hjärnan pausa :)
RSS 2.0