hej från åbo

2017-08-21 kl 17:37:47
Hej från Åbo! Under den senaste dygnet har det verkligen varit full rulle. Tidigt på söndagsmorgonen anlände jag och Basse till lägisen och ett par timmar senare dök min storebror upp med flyttlasset. Tack vare all hjälp tog det inte länge innan alla lådor och saker var uppbärda. Jag och broder åkte också till Ikea på soffjakt och jag kom inte hem tomhänt. 
 
Några timmar senare var soffan i hop skruvad och så gott som alla flyttlådor var uppackade. Nu gäller det bara att hitta rätt plats för varje föremål men jag gissar att det kommer med tiden. Efter ett tag då jag bott in mig faller nog allt på plats :) 
 

fyra lediga dagar

2017-08-17 kl 15:07:50
Den här veckan har jag för första gången i sommar fått vara ledig mer än två dagar i rad. I fyra dagar har jag fått checka ut från allt som heter jobb! Något latande har det dock inte blivit. Jag har försökt utnyttja tiden så bra som möjligt och jag tror jag lyckats. Under dessa lediga dagar har jag bland annat hunnit packa i hop alla mina ägodelar och införskaffat det sista inför flytten.
 
Jag har passat på att spendera timmar i blåbärsskogen. Vissa gånger har jag plockat i min egna tystnad medan jag i bland haft mormor, mamma och syskonen med mig. En sak är i alla fall säker, - i höst blir jag inte utan blåbär!
 
I dag känns det som att jag donat på i köket hela dagen. På morgonen bakade jag en espressocheesecake som jag ska ta med till jobbet som avskedsgåva. Nu återstår det faktiskt bara två arbetsdagar innan jag kan säga tack och hej till campingen.
 
I dag har också kantarellplock stått på schemat. Tänk vilken lycka att ha ett eget kantarellställe som ingen annan än jag (och ett par andra personer) vet om ;) I flera veckors tid har jag kunnat låta dem växa i lugn och ro utan att vara rädd att någon annan hinner plocka dem före mig, haha! Nu är i alla fall svamparna rensadade och klara för att frysas in. Jag kan alltså se fram emot en höst med både blåbär och kantareller i frysen!

om att lämna tryggheten

2017-08-14 kl 12:51:00
I dag inleder jag min sista vecka i Kristinestad innan jag tar mitt pick och pack och flyttar till Åbo. Samtidigt som jag är förväntansfull och lycklig över flytten känns det konstigt att det på riktigt snart händer? I snart 19 år har jag bott hemma, ständigt omgiven av min familj och framför allt tryggheten. Att flytta till en ny stad och bli omgiven av nya miljöer och människor och att helt enkelt börja klara mig på egen hand, kommer bli en av de största förändringarna i mitt liv. För många innebär stora förändringar ett jättekliv från den egna trygghetszonen, det gör det även för mig. Men kom i håg, det man finner utanför sin egna trygghetszon är det som ger en möjligheten att utveckas. Det finns så mycket runt omkring oss som vi inte ser medan vi lever i våran lilla trygga bubbla. Så våga lämna bubblan, våga lämna din trygghetszon.
RSS 2.0