lista om veckan

2017-08-27 kl 19:55:34
Som avslutning på den här veckan tänkte jag fylla i en lista! Listan hittade jag på Jennifers blogg.
 
Bästa i veckan hittills: Att jag fått utforksa Åbo med Basse vid min sida. Vi har hunnit med en massa kul, allt från ett spontant biobesök till att utforska Klosterbacken! I lördags var även mamma, Mikael, Samuel och Casse på besök, det var roligt ♥
 
Sämst i veckan hittills: Att min ugn just precis slutade fungera. Jag som planerade att förbereda nästa veckas mat, jag han till och med förbereda en pajdeg, haha... Nåväl, efter att pratat med pappa verkar det som att vi vet vad problemet är och hur vi ska fixa det. 
 
Där har jag ont: För tillfället har jag inte ont någonstans. Peppar peppar! 
 
Det tänker jag mycket på: De senaste dagarna har jag tänkt mycket på flytten och studierna. Det är nu som det på riktigt händer.
 
Det klär jag mig i: Just nu har jag på mig pyjamas, mysigt!
 
Det dricker jag: Vatten eller kaffe.
 
Idag händer detta: Eftersom att klockan snart är nio på kvällen så har jag inte några större planer. Jag ska nog bara kolla TV, ringa Basse och plocka fram kläder inför morgondagen.
 
... och i morgon: Klockan 13.30 ska jag infinna mig i skolan men innan dess ska jag ta en sovmorgon, kanske läsa några sidor ur min nya bok och diska. Inte direkt några stora saker :) 
 
Och mest av allt önskar jag detta: Att det kommer bli händelserika och roliga gulisveckor och att Åbo bjuder på en fin höst med vackert väder. 
 
Nästa vecka ser jag fram emot: Att börja skolan och få lite mer rutiner i livet. 

ensam

2017-08-26 kl 19:59:34
Go' kväll! I år firas inte min villavslutning på någon villa eller med kräftskiva som annars brukar höra till. I stället firas den ensam med film och godsaker i lägenheten. Inget fel med det heller. Den senaste veckan har jag haft Basse som sällskap men tidigare idag åkte han hemåt så det är först nu som jag får testa på hur det känns att bo helt ensam. Och nog måste jag ju medge att det känns rätt tyst och ovanligt här i ensamheten. Men varje ny situation ska ju förstås kännas lite ovanlig, så är det bara. 
 
Nu tänkte jag i alla fall bjuda på några bilder från lägisen! Jag tycker att jag lyckats få det mysigt och hemtrevligt :)

23 augusti

2017-08-23 kl 17:09:16
I morse åt jag och Basse vår fjärde frukost här i lägenheten. För varje dag som går känner jag mig bara mer och mer som hemma och området jag bor i känns inte lika främmande. Bra tecken med andra ord :)
 
Efter frukosten vandrade vi i väg till Klosterbacken för att bekanta oss med hantverkarmuseet. En perfekt aktivitet för en mulen onsdag som denna :) Efter några intressanta timmar bland de gamla trähusen vandrade vi nöjda vidare.
 
Här hemma har jag pysslat på med småsaker och fixat middag. 
 
Nu för stunden ligger jag i soffan och planerar att stanna här ett tag till, haha. Vilken skön känsla att fortfarande ha några sommarlovsdagar kvar och inte ett ända måste. Nåja, tur att skolan börjar på måndag. Känner jag mig själv rätt, tror jag att jag småningom börjar tröttna på dessa lugna dagar. 
RSS 2.0