sista september

2016-09-30 kl 20:00:13
Då var det fredag igen och veckorna bara fortsätter att rulla på i en otrolig fart. Vart försvann liksom september? Jag har aldrit varit med om att en månad gått så pass fort som denna. Oj, hoho...
 
Månaden fick jag avsluta på bästa möjliga sätt, nämligen med en shoppingdag med Nicci! Direkt efter skolan åkte vi i väg mot Vasa. Där hann vi avnjuta en dulche de leche kaka på Sweet Vaasa, spana in de nya höstkläderna i affärerna och både köpa och planera födispresenter och julklappar innan vi sedan rullade hemåt mot kära Kristinestad. Vi konstaterade att man visst kommer sakna hemhemma trots att man nu för stunden bara vill bort och uppleva nya äventyr. 
 
Nu ska jag avsluta kvällen, min fredag och sista september med en kopp tee. Höstkvällarnas klassiker!

om inredning

2016-09-28 kl 21:54:45
Personligt, material, detaljer. Dessa tre ord är de mest centrala orden för mig då det handlar om inredning. Nu medan jag ännu bor hemma får jag utnyttja tiden till att planera och hitta inspiration. Och planerat kan man minsann säga att jag gjort! Här kommer några inspirationsbilder från min pinterest:
 
Det nordiska konceptet med vitt-svart-grått börjar kännas tråkigt. Som bas fungerar det fint men med lite färg här och där blir det perfekt. Jag vill inreda med färgglada mattor, kuddar, gardiner, tavlor och prydnader.
 
Jag gillar naturmaterial och det robusta. Mycket trä, aluminium, svetsade bord... Jag har faktiskt planer på att bygga ett eget matbord och soffbord. Ett svetsat aluminiumbord är redan på gång. Mycket bord här, haha! 
 
 Då det kommer till det personliga så vill jag helt enkelt att min hem ska andas "Carmela". Vad som nu andas "Carmela" är en annan fråga! Bl.a tavlor med egna foton, naturmaterial, ljus och finfula mönster :)
 
 

om att blogga

2016-09-27 kl 17:59:20
Under den senaste tiden har listan "om att blogga" cirkulerat runt på flera bloggar och nu ska även jag fylla i den! :) Listan hittade jag på Carolas blogg.
 
Hur länge har du bloggat?
Min första blogg skapade jag 2009/2010 så jag har bloggat mer eller mindre regelbundet i sex-sju år. Inte illa!
 
På vilka sajter?
Jag testade ett varv på blogspot men återvände snabbt tillbaka till blogg.se! Här trivs jag bäst.
 
Vad är det bästa med att blogga?
Det allra bästa är att man har sitt liv dokumenterat i både text och bild. Fast man skrattar ihjäl sig då man läser blogginlägg skrivna av 12 åriga Carmela så är det guldvärt att blicka tillbaka på livet. Det är också roligt att jag kan göra något av alla bilder som jag fotat. Vad skulle jag göra med dem och jag inte skulle ha bloggen? De skulle troligtvis bara ligga orörda på datorn!
 
Och det sämsta?
Då man vill leverera bra inlägg men inte hittar någon inspiration. Jag vill inte bara skriva ett hastigt och ogenomtänkt inlägg. Det kan helt enkelt kännas lite stressigt och krävande att skriva inlägg som man är 100 % nöjd med.
 
Vem tar dina bilder och vad har du för kamera?
I 98 % av fallen är det nog jag som tar bilderna, hehe. Om jag ska fota en outfit så ställer ofta syrran upp som fotograf! Jag fotar med min Canon 700D och sedan jag köpte mitt fasta objektiv är det oftast det som sitter fast på kameran.
 
Har bloggen lärt dig något?
Absolut! Jag har blivit bättre på att skriva, fota och koda. 
 
Har du lärt känna någon via bloggen?
Nej faktiskt inte. Dock skulle det vara kul!
 
Hur många inlägg skriver du i veckan?
Jag försöker uppdatera en gång om dagen, alltså sju inlägg i veckan. Det varierar ju då förstås beroende på hur livssituationen ser ut. T.ex förra veckan blev det inte så mycket bloggning p.g.a studentskrivningarna.
 
Kan du leva på din blogg?
Har aldrig tjänat något på att blogga och kommer nog aldrig göra det heller, haha. 
 
Hur mycket tid lägger du på din blogg då?
Det kan vara allt från 0-2 timmar per dag. Att redigera bilder och få fram några meningar kan ta längre tid än vad man tror.
 
Hur länge kommer du att blogga?
Just nu ser jag inte ett liv utan bloggen, hehe. Jag kommer nog blogga så länge jag tycker det är kul. Först då jag börjar "glömma bort" bloggen slutar jag.
RSS 2.0