give me

2016-02-29 kl 19:09:10
Just nu är jag inne i en period då jag bara vill rensa ur hela min garderob och fylla på med nytt och fräscht! Jag vill helt enkelt koncentrera mig mer på min egna personliga stil. För att få min drömgarderob komplett, krävs det nog en hel del tid och för att inte tala om pengar, haha... Nåja, någonstans måste man börja :) 
 
Boyfriendjeans i olika modeller och färger, en bomberjacka, en tunnare trenchcoat, blusar som passar till alla tillfällen, chunky boots, ljusa palladiums (DRÖMMEN) och nya träningskläder står högt på önskelistan. Tur att jag om några dagar åker ner till Laitila och Åbo med Stina, hehe. Det kommer bli perfekt med lite shopping!

redigera mera

2016-02-29 kl 11:28:00
För några dagar sedan skrev jag ett inlägg med några fototips och nu tänkte jag ta och fortsätta på det ämnet ;) Då man vill få till en bra bild så handlar det absolut inte bara om själva fotoprocessen utan även om arbetet efteråt. Jag talar förstås om att redigera! Redigering är verkligen a och o då man vill få till fina bilder. Här ovan, ser ni sex bilder på redigerade och oredigerade bilder. Visst är det en ganska stor skillnad? Det där lilla extra är ofta svårt att få fram med hjälp av kameran så därför får man ta saken i egna händer :)
 
Då jag redigerar mina bilder vet jag ofta direkt hur jag vill ha dem så det tar högst två-tre minuter att fixa till dem! Tänk, tre minuter senare så har bilden ett helt nytt utseende?! Då jag fixar till mina bilder, brukar jag alltid ljusa upp dem, "förstärka" färgen, höja/sänka kontrasten och justera luminans- och mättnadskurvan. Allt detta kan man göra i princip i vilket redigeringsprogram som helst! 
 
Då det kommer till redigeringsprogram så finns det ju allt möjligt att välja på. Photoshop, lightroom, gimp... Jag själv använder PhotoScape som man kan ladda ner gratis! Jag har använt det programmet så länge jag kan minnas och jag känner fortfarande inte något behov av att uppdatera mig, haha. PhotoScape rekommenderar jag iallafall varmt! Det är helt enkelt väldigt basic, inget krångel, utan jättelätt att använda :) Ibland har jag också provat på PicMonkey som är ett redigeringsprogram online! Om du vill göra fina collage så rekommenderar jag dig att prova på det. 
 
Som avslutning ska jag bjuda på några av mina bästa redigeringstips. Här kommer de! 
  • Kom ihåg att inte överredigera dina bilder. Jag tycker att det är viktigt att bilderna fortfarande ser naturliga ut efter att man redigerat dem. Håll alltså koll på att du inte t.ex ljusar upp dem för mycket, har för hög skärpa eller justrerar färgerna så att det blir onaturligt.
  • Förminska bilderna innan du börjar redigera. Att redigera bilder i naturligt format tar oftast längre. 
  • Zooma in och ut. Zooma in bilden så att du ser hur de små detaljerna ser ut efter redigeringen. Jag märker ofta i efterhand att bilden ser sämre ut på närhåll än vad den gör på själva redigeringsprogrammet.
  • Spara i rätt format. En helt vanlig bild sparar jag oftast bara i det vanliga JPEG formatet men texter och collage sparar jag i PNG. Bilden i detta inlägg är t.ex sparad i PNG.
 
Lycka till! Kram!

eyebrows on fleek

2016-02-28 kl 18:00:00
Eftersom att jag har tjockt mörkt hår så har jag alltid trott att det varit en självklarhet att jag även ska ha mörka och fylliga ögonbryn men nej, så är tydligen inte fallet. Jag har gått runt i flera år och väntat på att de ska börja växa men de är fortfarande lika glesa och ljusa så jag har tappat hoppet, haha. Jag blir så irriterad då inte mina ögonbryn vill sammarbeta! 
 
För att försöka få brynen lite tydligare och visa att jag faktiskt har någonting där ovanför ögonen så började jag för ca ett år sedan färga dem. För att få dem som jag vill måste jag fortfarande fylla i dem men att färga hjälper ändå mycket! 
 
Jag använder Depends ögonbrynsfärg i färgen brunsvart. Tipstips! Kostar endast 11 euro från Kicks och med en förpackning kan jag färga brynen fem/sex gånger. Jag tycker att det är jättelätt att färga själv och jag blir alltid lika nöjd med resultatet :) Det enda som är negativt är att färgen lätt börjar bli ljusare efter att man tvättat ansiktet några gånger! Men det är väll ändå ganska acceptabelt om man tar i beaktande att färgen inte är så dyr.
 
Idag då jag färgade ögonbrynen passade jag på att fota före- och efterbilder. De blev iallafall lite mörkare och tydligare!
RSS 2.0