hur gick det?

Året börjar lida mot sitt slut och hur konstigt och overkligt det än låter så har vi bara ynka nio dagar kvar av 2016?! Se till att få ut det mesta av dem! Om ni satt upp några speciella mål inför 2016 har ni ännu tid att förverkliga dem. Påtal om mål, dessa mål satte jag upp för 2016. Men hur gick det egentligen? Klarade jag dem?
 
  • Planera in minst en resa till ett land inom Europas gränser. Det här målet har jag faktiskt redan klarat av, haha! 
Det här klarade jag fint! I början av april åkte jag till Polen tillsammans med en del av klassen. Jag gick en kurs som handlade om förintelsen i Europa och som avslutling åkte hela kursgänget iväg till Krakow för att bl.a besöka Auschwitz och andra historiska platser. I slutet av april åkte jag tillsammans med pappa och Stina till Kroatien. Vi hyrde bil och tog en dagsresa till grannlandet Monte negro. Två riktigt lyckade resor!
  • Skaffa ett (eller kanske två?) nytt objektiv till min kamera. Jag skulle gärna äga ett zoomobjektiv och några objektiv med låg bländare. Ekonomin får helt enkelt bestämma.
Avklarat! Objektivet som nu sitter på kameran är nog årets bästa köp. Det är så mångsidigt och helt klart värt priset.
  • Satsa på bloggen! Att blogga ligger ju mig varmt om hjärtat, så jag ska helt enkelt försöka hålla bloggmotivationen uppe.
Njaa... 3/4 delar av året bloggade jag i princip varje dag men de senaste tre-fyra månaderna har jag haft så mycket annat för mig. Bloggen har nog kommit i andra hand men jag tycker fortfarande att det är kul att skriva då jag har någonting bra att skriva om :)
  • Spara, spara, spara.... Jag pratar förstås om pengar, hehe ;) Om jag ska resa, ta körkort och shoppa så krävs det flera siffror på kontot.
Jag är en väldigt ekonomisk person och tänker alltid igenom varenda inköp. Det här målet har alltså inte varit så svårt att klara av, haha! 
  • Äta mindre kött. Jag tror aldrig att jag har varit med om att det här med att bli vegetarian har varit så populärt som nu? Efter alla sanningar om agrikulturen, filmer och bilder om hur djur behandlas inför slakt osv. så är det ju ganska självklart att det blir ett aktuellt och omtalat ämne. Jag tycker att det är bra! Att skippa allt kött är iallafall inget jag tänkt på. Däremot ska jag se till att äta mindre, äta mer vegetariskt och prova på vegetariska recept! Tror att det kan bli riktigt bra. 
Jag har nästan slutat äta kött som pålägg men annars vet jag inte riktigt. Kött har nog fortfarande varit en del av vardagen men jag har absolut blivit mer medveten om hurudant kött jag stoppar i mig.
  • Skaffa en tatuering. Eftersom att jag fyller 18 år i november, så har jag ju bra med tid att fortsätta planera hurudan tatuering jag vill ha! Den ska vara liten, föreställa något meningsfullt och vara svart.
Nej, ingen tatuering än. Det har helt fallit i glömskan. 
 
Summa summarum: Nästan alla mål är avklarade! Hur kul är inte det?! I ett annat inlägg ska jag sammanfatta mina mål inför nästa år. Redan nu kan jag avslöja att resande kommer stå högt upp på listan, hehe...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0