från sommar till höst

2015-10-29 kl 17:48:00
Att se sommar övergå till höst via kameralinsen är vackert. Jag älskar färgerna på sista bilden. De ger mig nästan en mysig känsla av den kalla, tråkiga och mörka hösten. Hösten har ju faktiskt många fina sidor?! Kolla liksom bara på bilderna ovan!
 
Förresten, hej på er! Det känns som att det var länge sedan jag kastade in ett vardagsinlägg så nu ska jag ta och skriva några rader om det senaste som hänt i mitt liv. Min skoldag rullade på som vanligt. Torsdagarna brukar vara de jobbigaste skoldagarna under den här perioden. Idag gick det däremot ovanligt fort! Då jag kom hem satt jag länge och skrev en finskauppgift och blev riktigt nyligen klar. Skönt att ha det undan och veta att resten av kvällen är ledig. Nu ska jag snabbt byta om till träningskläder och vandra iväg till zumba med mamma. Kram! 

coffee is a hug in a mug

2015-10-29 kl 17:35:00
En kopp kaffe för att piggna i på morgonen, en kopp kaffe för att få i sig något varmt en kall höstdag, en kopp kaffe till en nybakad kaka, en kopp kaffe medan man diskuterar för fulla muggar runt köksbordet, en kopp kaffe bara för att det är så gott?
 
Det finns många kaffeälskare i världen och jag är absolut en av dem! Kan inte riktigt förstå att de finns de som inte alls dricker kaffe och som rent ut sagt hatar det? Liksom VA? Ända sedan jag varit liten, har det där kaffedrickandet kännts obligatoriskt. Jag har alltid funderat på när det ska bli min tur att få sitta med en kaffemugg i händerna i stället för ett saftglas. Och vad är egentligen det där speciella med kaffe då exakt alla gamlingar dricker det? (Välkommen till 5 åriga Carmelas funderingar)
 
Sedan då äntligen den dagen kom, då jag tog en kopp kaffe istället för ett saftglas, blev jag inte positivt överraskad, haha! Kaffet smakde kort sagt konstigt och att folk kan vara "beroende" av kaffe? Nej, det fattade jag inte. Idag, flera år senare, älskar jag kaffe i alla olika former. Men beroende av det? Nej, det är jag nog inte. Det är inget jag känner att jag behöver för att ta mig igenom dagen, för mig är det är nog lite mer i stil av vardagslyx. 
 
Ibland dricker jag en kopp kaffe för att piggna i på morgonen, ibland en kopp kaffe för att få i mig något varmt en kall höstdag, ibland en kopp kaffe till en nybakad kaka, ibland en kopp kaffe medan jag diskuterar för fulla muggar runt köksbordet, ibland en kopp kaffe bara för att det är så himla underbart gott.

nya smaker

2015-10-28 kl 17:42:35
För några dagar sedan hittade mamma ett recept med smaker inspirerade från Indien. Både jag och mamma älskar exotisk mat och nya smaker, vad är då inte bättre än att prova på ett nytt recept?! Det som idag stod på menyn här hemma, var kycklingsås med kokosmjölk och bulgur. 
 
Receptet är väldigt enkelt, inte några konstigeheter alls över huvudtaget. Man börjar med att steka kyckling. Sedan låter man kycklingen puttra i en burk kokosmjölk, skal och saft av en lime, ½ tsk sambal oelek krydda (varning: STARKT) , 2 tsk vitlök och salt och peppar. 
 
Efter en stund tillsätter man tre stora matskedar jordnötssmör! Jordnötssmöret ger inte bara bra smak, utan det funkar också som en "redning". Såsen blev alltså mycket tjockare och krämigare av det.
 
Att prova på nya recept kan ge både positiva och negativa resultat. Det här receptet levde iallafall upp till våra förväntningar! Det blev passligt starkt och smakade faktiskt lite indiskt :) Rekommenderas starkt!  
RSS 2.0