första advent

2015-11-30 kl 19:00:49
Igår tände vi det första adventsljuset! Det fick brinna på medan vi åt en god söndagsfrukost. Efter att bara ha sovt några timmar natten till söndagen, smakade det extra gott med varmt kaffe :) Direkt efter frukosten åkte vi iväg till simhallen! Det var allt för länge sedan sist för min del... Nu har jag bestämt mig för att verkligen försöka ta mig tid till att simma lite oftare. 
 
Jag tror inte jag är ensam om att känna mig helt trött i kroppen efter ett simhallsbesök, haha. Det resulterade i vartfall i att jag resten av kvällen bara tog det lugnt. Jag ritade lite, åt tortilla, kollade en gripande dokumentär och då klockan slog 21.00 bänkade jag mig framför TV:n! 
 
Det blev en lugn och mysig första advent, med andra ord :)

tänd ett ljus

2015-11-29 kl 19:33:24
Igår vankades det lillajul! Då man vaknade till ösregn och plusgrader, kände man inte direkt någon julfeelis och jag glömde nästan bort att det faktiskt var lillajul. Först på kvällen då matbordet var dukat med julmat, ljusen var tända och julmusik spelades från radio, så kände man att "jaa, kanske det ändå finns lite julfeelis djupt inom mig?", haha! 
 
Det här året spenderades lillajulen hos Sebastian med hans familj och hans systers familj! Det passade bra att man nu fick fira julen lite i förskott, eftersom att jag och Basse snart reser iväg :) Vi åt julmat tills magen sade stopp, jag busade med Nea och Frida och så fick vi ju också förstås besök av.....
 
.... lillajultomten! Det blev utdelning av både stora och små paket. I ett av pakten låg bl.a en fäll som jag länge har önskat :)
 
Tidigare under dagen, bakade jag och Basse en kladdkaka, eller ja, rättare sagt en fransk kladdkaka! Utseendet kan man inte riktigt hurra för, men den smakade i vart fall gott :D Efter att alla tagit den första tuggan av kakan, blev det konstaterat att den var kraftig som bara den! 
 
Då klockan närmade sig 22.00, for vi iväg till pellfolk. Jag kan sammanfatta kvällen med korttrick, glögg och gälit, haha... Det blev iallafall en bra lillajul som jag inte kommer glömma i det första taget :)

önskelista

2015-11-26 kl 17:10:32
Den senaste tiden har jag haft så mycket annat att tänka på så jag har helt glömt bort att det är mindre än en månad kvar tills julafton?! För min del så kommer julen firas på ett lite annorlunda sätt i år. Istället för att befinna mig i kalla Finland så kommer jag befinna mig i värmen :) Många har frågat mig, om jag inte kommer sakna det traditionella julfirandet med tome, gran, snö och julmat? Jag är inte den personen som älskar högtider så jag har nästan inte ens tänkt på den tanken, haha. 
 
I och med att julen närmar sig, är det ju en klassiker att skriva önskelista! Det här året önskar jag mig faktiskt inget speciellt till julklapp. Jag har allt det viktiga jag behöver så jag är nöjd som det är. Däremot är det ju alltid bra med julklappar som kan vara bra att ha i framtiden, t.ex tallrikar från iittalas teemaserie och muminmuggar. Det finns ju också förstås mycket mer som jag inte skulle tacka nej till, t.ex det som ni ser på collaget :)
 
 
RSS 2.0